

ACODE 84: Virtual Learning: from Survival to Purpose – Thursday 15th & Friday 16th July 2021

The past 20 years have seen a gradual and progressive shift in the delivery of distance and elearning, none more so than 2020. Online delivery is increasingly accepted as a normal part of a student's educational experience. The transition has also been met with an increasing array of online tools, many of which do not form part of our enterprise suite. As educator and educational designers, how do we purposefully navigate us through the array of online tools to deliver authentic learning experiences with and for our students that will appropriately prepare them as graduates in the workforce. We want to explore the shift in thinking that has occurred in virtual learning over the last 12-24 months, from survival to purpose.

Thursday 15 th July	Agenda	Duration
Time (ACST)		
10:30 – 10:50	Professor Joanne Cys - Provost & Chief Academic Officer (UniSA)	20 mins
	Opening Address – Acknowledgement of Country	
10:50 – 11:00	ACODE President Welcome – Professor Michael Sankey	10 mins
11: 10 – 12:00	Scene Setting – <u>Associate Professor Sheridan Gentili</u> (Director	50 mins
	Teaching Innovation Unit- UniSA)	
12:00 – 1:00	LUNCH BREAK & Online networking	60 mins
1:00 – 2:00	Workshop #1	60 mins
	How can I do that online? Evaluating technology options	
	Dr Claire Aitchison – Richard McInnes – Joshua Cramp (UniSA)	
	This interactive workshop describes one journey from survival	
	mode to informed decision-making for optimising learning online. Based in teaching and learning scholarship, the	
	presentation draws from a case study of a particular STEM-based	
	problem that led us to develop a more objective and	
	sustainable process for choosing and adopting best e-learning technologies in the development of fully online	
	courses. Participants will be invited to explore the decision-	
	making framework we developed to their own context and student needs.	
2:15 – 3:15	Workshop # 2 -	60 mins
	Griffith Implementation of Microsoft Teams- Sheila McCarthy	
3:20 – 4:00	Closing session/remarks/evaluation – what have achieved?	40 mins
	Where to from here?	